Carina Persson

Mitt intresse för kroppens rörelser startade på Vilundagymnasiet där jag studerade till barnskötare. Jag tyckte att barnens motoriska och kroppsliga utveckling  var fascinerande och nu hittade jag äntligen något som intresserade mig. Jag har dyslexi och innan hade jag haft svårt att förstå vad skolan skulle vara bra för.

Mitt intresse för rörelse gjorde att jag började dansa hos dansgruppen Vindhäxor i Stockholm och där hittade jag min passion för dans. Jag gick Kulturamas danslinje där träning i pilates ingick och sen dess har pilates följt mig genom livet. Jag gick det allra första året på danshandledarutbildningen på Kristinehamns folkhögskola och kom ut med en känsla att allt var möjligt. Nästa steg blev att  arbeta som dansare i Eternia dansteater under två och ett halvt år och med dem turnerade jag mycket både i Sverige och Europa.

I Eternia mötte jag min blivande make John och flyttade med honom till England och blev kvar i 13 år. Under den tiden arbetade jag som dansare och danslärare och gick även två utbildningar; fysisk teater på ”Desmond Jones School of Mime and Physical Theatre” och ”Professional  Diploma in Community Dance Studies” på Laban Trinity University i London. Plus att vi fick tre fantastiska flickor på kort tid.

Sommaren 05 gick flyttlasset till Kristinehamn och där började jag arbeta på Kristinehamns Folkhögskola med modern och nutida dans, improvisation och komposition, dans för barn och unga och dans med kursdeltagare med förvärvade hjärnskador. Där undervisade jag i Limónteknik och utifrån Labans teorier.

Under min tid på Kristinehamns folkhögskola fick jag möjligheten att att åka till  Seattle i USA och fortbilda mig i hjärndans och skapande dans. Då upptäckte jag att dans har mycket mer att ge oss människor än vad jag kunde ana. Jag förstod nu att kroppens rörelser har en förmåga att stimulera och skapa nya nervbanor i det centrala nervsystemet. Jag är tillbaka till barnets grundläggande rörelser med tillägget att det aldrig är för sent att skapa nya nervbanor. 

Jag ville också tillbaka till en enkel och effektiv träning och utbildade mig i pilates på Stockholms Pilatescenter. Pilates gör det möjligt att på kort tid hjälpa människor att få tillbaka sin kontroll av kroppen att bli starka och flexibla.

I min undervisning kombinerar jag nu pilatesträning och hjärndans för att uppnå en stark och medveten medmänniska.

Tiden har nu kommit för min livslånga dröm; att ha min egen danssal. 2016 stod den klar på Persås studios.

Officiell webbplats för Liv i rörelse - Copyright © 2020 Liv i rörelse